Om vores behandlinger

Hvad kan dyrlægen behandle?

Dyrlæger og veterinærsygeplejersker ved Dyrlægegården behandler hunde, katte og andre mindre kæledyr som kaniner, marsvin mv.

Vi tager os af alt fra sundhedseftersyn og vaccinationer til operationer.

Lider dit kæledyr af allergi? Vi foretager også allergiundersøgelser, ligesom vi selv klarer det diagnotiske arbejde ved celle- og hudskrab.

Vi råder over digitalt røntgenudstyr, tandrøntgen samt masser af laboratorieudstyr, så du hurtigt kan få svar på dine blodprøver m.m.


KONTAKT DYRLÆGEN

Hjælpen er lige rundt om hjørnet i Hundested

Hvis din hund eller kat er syg, forstår vi, at du ønsker, at dit kæledyr får hjælp så hurtigt som muligt.

Når du ringer til os, sørger vi for, at du får en tid hurtigst muligt.

Vores ekspertise inden for sundhedsundersøgelser, behandling og operationer af dit kæledyr betyder, at vi hurtigt kan tilbyde dit kæledyr den rette behandling, uden du behøver at skulle rejse langt.


AKUT HJÆLP? RING NU!Vi følger dit kæledyr gennem hele behandlingsforløbet

Vi arbejder med genoptræning og udfører i denne forbindelse akupunktur f.eks. guldakupunktur til lindring af hofteledsdysplasi og laserbehandling og massage ved muskel og ledproblemer.

Det er vigtigt for os, at dit dyr altid får den bedste behandling, og derfor samarbejder vi med specialister, som har særlig viden og udstyr f.eks. ultralyd, MRI og CT scanning, når der er behov for dette.

Nedenfor kan du læse mere om vores mest gængse behandlinger, hvorfor og hvordan de foretages.Hvornår og hvorfor tager vi røntgen?

Der er rigtig mange tilfælde hvor vi tager røntgen f.eks.

  • Hvis din hund eller kat (dit dyr) har ondt i benet og vi er bekymret for at der er noget som er brækket
  • Hvis din hund eller kat ikke spiser normalt og vi er bekymrede for om der er noget i dens mave som ikke skal være der.
  • Hvis din hund eller kat ikke tisser normalt og vi er bange for at der er noget som sidder fast i dens blære eller urinveje.
  • Hvis vi er ved at lave en tandoperation og er bange for at tandrødderne ikke er normale

Hvis vi synes det er en god ide at tage røntgenbillede vil vi altid tale med dig om det inden vi gør det.

Hvad sker der i vores laboratorium og hvorfor tager vi blodprøve?

Hvis dit dyr er syg og vi gerne vil vide hvad der sker inde i kroppen, tager vi tit en blodprøve.

Ofte er det meget vigtigt at vi hurtigt har svaret på blodprøven, så vi kan komme i gang med den rigtige behandling. Derfor har vi på Dyrlægegården købt maskiner som kan give os svar på de fleste blodprøver.

Det kan også være en god ide at få taget blodprøve ved rutine sundhedsundersøgelse, da dette kan give rigtig vigtige informationer om dit dyrs sundhed – f.eks. er der måske en sygdom som er på vej, men ikke kan ses endnu?

Hvorfor tilbyder vi laser?

Laser kan ændre aktiviteten i cellerne i kroppen og kan ved mange lidelser hjælpe dit dyr til at blive hurtigere rask, end når det kun får medicinsk behandling.

 

Hvis du er interesseret i at høre mere om akupunktur eller laser er du meget velkommen til at spørge os om det.

Hvorfor anbefaler vi massage?

Der kan være rigtigt mange grunde til at man ikke bruger sine muskler rigtigt f. eks. efter en operation eller på grund af gigt. Hvis man ikke bruger sine muskler rigtigt kan der hurtigt opstå smertefuld stivhed og spænding flere steder i kroppen.

Der er mange måder man kan hjælpe sit dyr til at komme af med muskel spændinger f. eks. akupunktur, genoptræningsøvelser, svømning og massage. Vi har en rigtig dygtig massør som vi henviser til og som giver vores dejlige hunde massage.

Hvis du gerne vil høre mere om dette er du meget velkommen til at spørge os om det.

;